onsdag 19 december 2007

PARIS, del 1

PARIS 15-19 NOVEMBER 2007




Frida & jag landade på Charles de Gaulles flygplats runt 10.00. Pga strejken fick vi till slut åka gratis in till Paris Opéra, super tyckte vi. Efter att ha yrat runt i jakt på lunch vinkade vi in en taxi för att istället åka till Stadium Hostel där vi skulle bo. Chauffören hade aningen problem med grundgas och val av växel. ordet växel utgjorde ett problem för honom även i ordets ekonomiska bemärkelse, han lurade oss på ett par euro- synnerligen ohyfsat med tanke på att vi inte ens kunde skälla ut honom! Vi åt en något dassig lunch längs Rue de la Chapelle i höjd med Gare du Nord och checkade sedan in assistera av Monsieur "Buttert-o-oengagerad" Sedan spankulerade vi upp till Sacre Coer & Place du Tertre som var väldigt vackera i skymningen.


Vi flanerade planlöst i Montmarte innan vi drog oss bort mot Gare du l'Est för att möta upp med André.
På fredagen promenerade vi förbi glädjekvarteren & Moulin Rouge.

Sedan promenerade vi vidare förbi L'Arc du Triumphe till Tour L'Eiffel. Där gick vi upp till 2:a avsatsen och ner igen. Tillbaka till L'Arc du Triumphe och okänd soldats grav för att flanera Champs Elysee ner till Place de la Concorde & Madeleine kyrkan.



Louvren kunde vi besöka gratis!! Dock frös vi våra små häckar av oss när vi, helt i önödan kan tillägas, väntade utanför på att klockan skulle bli 18.00 (varje fredag efter 18.00 är det nämligen gratis för det under 26år) Kvällen avlustade med middag på restaurang vilken Andrés pappa, Lars, generöst bjöd på.










Inga kommentarer: